Gitarkurs
 
Dette kurset og kursheftet er laget av Knut Clausen som forøvrig også har gitt ut allsangboken
ALLSANG TIL FEST OG HYGGE
, ALLSANG FOR BARN og ALLSANG FOR ELDRE.

Boken selges i de fleste musikkforhandlerer som selger instrumenter og de fleste bokhandlere og på internet, bl.a. av https://notebutikken.no/
Mer om gitarer kan du finne på
https://forum.gitarnorge.no/
 

TO BØKER

Boka leveres i to utgaver men innholdet i bøkene er like.
SPILLEBOK har spiralrygg slik at boka kan legges ned på kne eller på bordet.
SANGBOK er en pocket-utgave og billigere.
 

T I P S!

1. Besifring

Det er den første boka med besifring (akkorder) over all tekst.
Andre bøker har kun besifring over første vers og første refreng. Akkordbildene står over hver sang. Vi har valgt de enkleste akkorden som kan brukes. Der det er plass har vi i tillegg satt opp barre-akkorder for de som er videregående på gitar.

2. Spille dur
Vi har med omhu valgt ut de durene som skal brukes. Dvs. at akkordene som brukes er enkle akkorder.

3. Sang dur
For å få en sangbar dur må noen sette på en capo over strengene for å heve sangen høyere til sin stemme.
Se bilde av en capo i  vedlagte PDF-fil.

4. Melodiutvalg
Det er den første kommersielle boka som har 5 stk Lennon/McCartney-komposisjoner (Beatles). Før har kun bøker som har status som lærebøker fått copyright på dette.

Vi har 38 nordiske melodier av de 105 som er i boka (67 engelske). De fleste gamle sangskattene er med: Kjærlighetsvise, Lys og varme, En natt forbi, De nære ting, Vandringsvise osv. Selvfølgelig også Prøysen.
Se også
folderen med flere opplysninger.
 


Gratis Gitarkurs

Innholdet i dette heftet er beregnet på de som skal spille rytmegitar og eventuelt som ønsker å kunne fylle inn med litt intro, mellomspill, overganger og kanskje litt sologitar etter hvert. Kanskje du kan tenke deg å spille bass? Vi er litt innom dette også.

Kurset tar for seg litt av det som finnes i noen av de nybegynnerkurs og videregående kurs som finnes. Det tar også for seg det systematiske og den matematiske med oppbygningen av akkorder og bruk av akkorder i noen av de durene som finnes.

Lær E-akkord og du kan bruke 7-12 akkorder ved bruk av barre. Det samme blir det med A-akkord, du lærer en akkord og du kan bruke denne nedover på gitarhalsen ved bruk av barre. D-akkord også.

Dette er ikke et komplett gitarkurs men et lite utdrag (minikurs) og akkorder. Noter, rytme og puls er bare nevnt i dette heftet. De som ønsker mer om musikkteori bør kjøpe en eller flere av bøkene som brukes i den videregående skole.

Kursheftet er laget i pdf format som kan åpnes i nettlesere, Adobe Acrobat eller lignende programmer.

Du kan laste ned gitarkurset ved å klikke på linken nedenfor. Filen er på 1.8 Mb.

Gitarkurs
 

Oppdatert 01.12.2020